Nom Científic: Olea EuropaeaOrigen: l'oli d'oliva es va originar a les zones de l'est de la Mediterrània i es va utilitzar per a diverses finalitats, com ara rituals, ungüents mèdics i combustible per a làmpades. Un dels productors actuals d'oli d'oliva més importants és Espanya, seguit d'Itàlia i Grècia. L'oli s'obté triturant les olives en una pasta, després pressionant per extreure l'oli. L'oli d'oliva és ric en antioxidants i té propietats antibacterianes i hidratants excel·lents, que poden ajudar a prevenir els signes prematurs d'envelliment i reduir la inflamació. És un ingredient molt comú en la cura de la pell i l'aromateràpia, s'usa en sabons, sabons i lociones.Color . Color i olor: color daurat groguenc amb olor lleu distintiu Textura: viscositat pesada, textura oliosa Procedent de tot el món, aquest oli d'oliva prové d?Espanya i es fa mitjançant un mètode d?extracció premsat en fred.