Nom botànic: Ricinus CommunisOrigen: s'ha pensat que l'oli de ricí ha estat utilitzat des de l'antiguitat pels metges egipcis per protegir els ulls de la irritació. Encara que l'oli de Caster es produeix actualment a tot el món, el productor més gran segueix sent Índia. L'oli de ricí és àmpliament utilitzat en medicina, cosmètica i en química industrial. S'obté pressionant en fred les llavors de la planta de ricí. L'oli de ricí és un excel·lent oli portador per a olis essencials i també s'utilitza per millorar l'absorció d'altres ingredients cosmètics. Amb la textura gruixuda, aquest oli pot ser un gran remei per a la pell seca. Quan s'usa com a oli de massatge, pot ajudar a la circulació sanguínia i també pot beneficiar el creixement del cabello.Color Color i olor: l'oli de ricí té un color groc pàl·lid i una olor oliosa gairebé inodor Textura: oli molt espès, textura de mel de tot el món, aquest oli de ricí s'obté de l'Índia i es fa mitjançant un mètode d'extracció premsat en fred.