

Nom Llatí: Foeniculum Vulgare
Part de la planta utilitzada: llavors triturades
Origen: Ucraïna
Mètode dextracció: destil·lació al vapor
L'oli essencial de fonoll s'extreu de la planta Foeniculum vulgare var. dolç, que és fonoll dolç, també conegut com fonoll romà. S'extreu de les llavors triturades per destil·lació al vapor. L'oli, com les llavors, és bo per a la digestió, així com una gran quantitat d'altres malalties. S'utilitza en aromateràpia per tractar la pell greixosa, les arrugues i l'obesitat. Es diu que augmenta el coratge, la resolució i la força.
Aquest oli és un remei popular per a problemes digestius com flatulència, restrenyiment, còlics, nàusees, vòmits, anorèxia i dispèpsia. També ajuda a perdre pes ja que es diu que promou la sensació d'estómac ple. Es creu que el seu efecte diürètic ajuda a dispersar la cel·lulitis. Se suposa que l'oli de fonoll tonifica la melsa i el fetge. Té un efecte de neteja i tonificació a la pell i ajuda amb els blaus. Tingueu en compte que aquest oli no s'ha d'usar en grans dosis, i s'ha d'evitar completament a l'embaràs, la lactància i les persones que pateixen càncer de mama i epilèpsia.
La paraula fonoll es deriva del llatí 'foenum', que significa 'fenc'. A l'època medieval, es coneixia com a 'Fenkle'. Era una herba popular utilitzada pels antics xinesos, egipcis i romans, que creien que el fonoll ajudava a perllongar la vida i millorava el coratge i la força d'una persona. També es creia que mantenia allunyats els esperits malignes. Es diu que el fonoll es va fer servir per enfortir la vista, curar les mossegades de serps i alleujar els còlics. A l'Índia, les llavors de fonoll llises, torrades o cobertes de menta, anomenades saunf, sovint se serveixen després dels àpats per ajudar a la digestió.
Contacti'ns!
Contacteu amb nosaltres a WhatsApp!