Nom llatí: Pogostemon Cablin. Part de la planta utilitzada: fulles seques. Font: Indonèsia. Mètode d'extracció: destil·lació al vapor. picant. La planta és nativa de Malàisia i Índia, on se'l coneix com 'puchaput'. La paraula pachulí es deriva del pachchai tamililai 'significa, simplement, 'fulla verda '. L'oli de pachulí és extret de les fulles joves, que s'assequen fermentat abans de la destil·lació al vapor. Aquest oliMillora la seva fragància i potència amb ledat. EsMolt valorat en la cura de la pell, especialment en la cicatrització.Als països orientals, l'oli de pàtxuli s'usa en popurrí i bossetes entre la roba i la roba per a la fragància, així com per mantenir allunyades les xinxes i insectes. Es diu que el petroli té un efecte dequilibri en lesemocions i crear una atmosfera amorosa. Quan es fa servir en un cremador d'oli, alleuja l'ansietat i la depressió. Utilitzat a l'aigua del bany, es creu que ajuda amb les queixes de la pell i el cuir cabellut, infeccions fúngiques, fluidsretenció, descompondre la cel·lulitis i alleujar el restrenyiment. Té excel·lents propietats de regeneració de teixits, accelera la curació i combat les infeccions. Per tant, ajuda amb l'acne, l'èczema, les nafres, les úlceres i el peu d' atleta.Parece . arnes. Sense aquesta olor característica de fulles seques de pàtxuli, els xalets no podrien vendre's a Anglaterra. A Europa i Amèrica, l'oli de pàtxuli i l'encens van ser immensament populars als anys 60 i 70 entre els hippies, ja que l'olor del pàtxuli cobria l'olor corporal i l'olor de cànnabis cremat. El pàtxuli es va fer servir com a condicionador per als cabells per a les rastes. A molts països asiàtics, el pàtxuli també s'usa com a antídot contra la mossegada de serp.