Nom llatí: Eugenia CaryophyllataPart de la planta utilitzada: fullesFont: MadagascarMètode dextracció: destil·lació al vaporL'oli de clau s'extreu generalment per destil·lació al vapor de les fulles, la tija i els brots de l'arbre Eugenia caryophyllata, que és nadiu d'Indonèsia illes Malacca. Aquest és un oli potent amb una olor càlida, forta i picant i s'ha d'usar molt diluït i amb molta cura en aromateràpia. i com un analgèsic per al reumatisme i l'artritis. Es diu que també és bo per al sistema digestiu, ja que ajuda amb vòmits, diarrea, flatulència, espasmes i paràsits. Es considera valuós per alleujar problemes respiratoris com bronquitis, asma i tuberculosi. En aromateràpia, aquest oli essencial estimula la ment i actua com un afrodisíac. Elimina l'esgotament mental i la fatiga, i indueix el somni als insomnes.Los . Els claus es van usar popularment a l'antiga Índia i la Xina. Es creu que la medicina xinesa antiga feia servir claus per tractar la indigestió, diarrea, hèrnia, peu d'atleta i infeccions fúngiques. S'ha utilitzat per tractar úlceres bucals, mal de queixal i com a refrescant de l'alè des de l'antiguitat en aquests països. Va ser una de les primeres espècies que es van comercialitzar. Es diu que els comerciants àrabs van introduir claus a Europa durant els dies de l'Imperi Romà.