

Nom llatí: Eugenia Caryophyllata
Part de la planta utilitzada: fulles
Font: Indonèsia
Mètode dextracció: destil·lació al vapor
L'oli de clau s'extreu generalment per destil·lació al vapor de les fulles, la tija i els brots de l'arbre Eugenia caryophyllata, que és nadiu d'Indonèsia i les illes Malaca. Aquest és un oli potent amb una olor càlida, forta i picant i s'ha d'usar molt diluït i amb molta cura en aromateràpia.
L'oli essencial de clau es pot fer servir per curar o alleujar l'acne, blaus, talls i cremades, nafres a les cames i com un analgèsic per al reumatisme i l'artritis. Es diu que també és bo per al sistema digestiu, ja que ajuda amb vòmits, diarrea, flatulència, espasmes i paràsits. Es considera valuós per alleujar
problemes respiratoris com ara bronquitis, asma i tuberculosi. En aromateràpia, aquest oli essencial estimula la ment i actua com un afrodisíac. Elimina l'esgotament mental i la fatiga, i indueix el somni als insomnes.
Els claus es van fer servir popularment a l'antiga Índia i la Xina. Es creu que la medicina xinesa antiga feia servir claus per tractar la indigestió, diarrea, hèrnia, peu d'atleta i infeccions fúngiques. S'ha utilitzat per tractar úlceres bucals, mal de queixal i com a refrescant de l'alè des de l'antiguitat en aquests països. Va ser una de les primeres espècies que es van comercialitzar. Es diu que els comerciants àrabs van introduir claus a Europa durant els dies de l'Imperi Romà.
Contacti'ns!
Contacteu amb nosaltres a WhatsApp!